Den Haag

Madurodam

9 november

10.00-14.00 uur

Toonaangevende sprekers

Meld u

snel aan!

Kom naar de BEREIK! kennisdag op 9 november


Geachte relatie,

Wegwerkzaamheden leiden tot ergernis en extra reistijd. Weggebruikers nemen geen genoegen meer met alleen omleidingsroutes en bebording. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op: social media, reisinformatie apps en Floating Car Data.

Hoe zorg je ervoor dat social media, persoonlijke apps, reisinformatie, verkeers- en mobiliteitsmanagement elkaar versterken?

Kennisdag

BEREIK! organiseert op donderdag 9 november een kennisdag over Smart Mobility oplossingen in de praktijk tijdens wegwerkzaamheden.

Ervaringen en inzichten delen

Wegbeheerders en projecten kunnen op deze dag kennis opdoen over de toepassing van nieuwe technologieën om de doorstroming te bevorderen. Projecten en ervaringsdeskundigen uit verschillende regio's (o.a. Rotterdam, Utrecht en Groningen) tonen openlijk hun inzichten, leerervaringen en vraagstukken. Laat u inspireren door praktijkvoorbeelden en ervaringen rond de Maastunnel, Amsterdam Bereikbaar, N3, Velsertunnel, Groningen Bereikbaar, Utrecht, Zuidas, Koningskade en Rotterdam Onderweg.

Programma

10.00 uur Inloop en plenaire opening met
Een ongeluk, storing in een VRI, werk aan het tramspoor of een evenement? Rotterdam Onderweg voorziet de reiziger in, om en rond Rotterdam van alle bereikbaarheidsinformatie. Van reisadvies tot live verkeerscamera's. En er komt nog meer. Wat komt er allemaal bij kijken en hoe pak je dit effectief aan?

Google Maps timmert in hoog tempo aan de weg. Routeadvies, vertragingen, actuele OV-tijden of een Uber bestellen, dat alles is nu al in één overzicht te doen en er komt meer aan. Welke kant gaat deze ontwikkeling op en hoe kan de overheid rekening houden met deze ontwikkelingen?

Keuzesessies in ronde 1
De Maastunnel is dicht. Twee jaar lang van noord naar zuid, en af en toe in beide richtingen. Een uitgelezen moment voor de automobilist om na te denken over alternatieven. Hoe een hek voor de tunnel dienst doet als prikkel voor gedragsverandering en de rol die smart mobility daarin speelt.

Wat zijn slimme maatregelen, wanneer zet je die in en hoe kom je aan de juiste data? Aan de hand van de praktijkcase N3 dagen we je uit mee te denken over de inzet van Smart Mobility maatregelen waarmee de weggebruiker tijdens de uitvoering echt geholpen wordt om slimme keuzes te maken.

Hoe blijft de regio slim onderweg tijdens grootschalige werkzaamheden? Groningen Bereikbaar neemt je mee in de successen en 'screw-ups' van innovatieve MaaS-projecten in Noord-Nederland. Van de Slimme Deelfietsen van BikeShare050 tot het Anders Roosteren. En hoe het verkeersmanagement van Live Traffic Groningen zich ontwikkelt in multimodaal reisadvies via de Slimme Kaart, monitoringsinformatie van Traffic Insight en, natuurlijk, Talking Traffic.

Lunch met pitches uit de markt
Keuzesessies in ronde 2
Van angst voor wekenlange verkeerschaos naar een relatief tevreden omgeving. Wat rol van smart mobility? En hoe was de samenhang georganiseerd tussen smart mobility en de overige verkeersmaatregelen en communicatie inzet.

Dat de technische ontwikkeling een niet te negeren factor is bij het sturen van mobiliteit, daarover zijn we het eens. Maar tot welke prijs zijn we bereid te gaan en wie is aan zet? Op welke manier kunnen markt en overheid er samen voor zorgen dat de reiziger echt slimme keuzes gaat maken? Met sprekers uit de private en publieke sector duiken we de diepte in met de reiziger als uitgangspunt.

Reisgedrag blijk je met reisinformatie goed te kunnen beïnvloeden, mits de toepassing aansluit bij het keuzeproces van die reizigers. Maar goede reisinformatie start met de juiste data. Met praktijkvoorbeelden gaan we in een informele setting in op het belang en het gebruik van data; welke databronnen zijn er en hoe wat kun je ermee?

14.00 uur Afsluiting

Hierna heeft u de kans om het park te bezoeken op eigen gelegenheid (toegang inbegrepen).

Meld u snel aan, want vol is vol. Er is plaats voor 100 deelnemers.

Graag tot ziens op  9 november.

Lieke Berghout,
Programmamanager BEREIK!  • Ervaringen uit de praktijk
  • Overheid en markt
  • Gevarieerd programma

  • Projecten in uitvoering
  • Praktische voorbeelden

Datum en locatie

  • Datum: donderdag 9 november 2017
  • Tijdstip: 10.00 - 14.00 uur
  • Locatie: Madurodam, George Maduroplein 1 te Den Haag (Goed te bereiken met openbaar vervoer, ca. 10 minuten met tram 9 vanaf Den Haag Centraal)


Zet in uw agenda:

iCalendar  •  Google Calendar  •  Outlook  •  Outlook Online

Aanmelden

Noteer de datum in uw agenda. U kunt zich hieronder aanmelden. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. Als u zich aanmeldt, rekenen wij op uw komst.


Graag tot ziens op donderdag 9 november 2017 in Madurodam